Jelenlegi tanítási hét: „A”

2008/2009. tanév eseményei

Március 23-án délután a 3. g. osztály tanulói a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesülethez és a Tűzoltó Múzeumba látogattak.

Megismerkedtek a tűzoltás és a tűzoltó eszközök történetével.
Sebestyén György százados képekkel illusztrálva bemutatta a tűzoltók munkáját. Megnézhették, felpróbálhatták a gyerekek a ruházatukat és védőfelszereléseiket. A gyerekek a már megtanult és az új információkat páros munkában a szaktanár által előre elkészített "Lánglovagnaplóban" rögzíthették, melyeket a következő órán fognak értékelni.
A délután legizgalmasabb része - a gyerekek és a tanító nénik számára is - az volt, amikor szirénázó tűzoltóautóval szállítottak vissza a lelkes csapatot az iskolába.
Ezúton is köszönjük a lehetőséget!


Nem áprilisi tréfa, páratlan lehetőség!
20 széchenyis diáknak tette lehetővé a Magyarország-Málta világbajnoki selejtező mérkőzés ingyenes megtekintését. A gyermekek biztonsága érdekében zárt gyermekszektort, biztonsági intézkedéseket, szektoron belüli büfét és a népstadion belső területén buszparkolási lehetőséget biztosítanak.
Jó szurkolást, felejthetetlen élményeket kívánunk!


108 2-8. osztályos diákunk írta meg a Kenguru matematika verseny feladatlapjait. A versenyzők bizakodva várják teljesítményük visszajelzését.


Holló Noémi, iskolánk 7. évfolyamos tanulója a Lotz János szövegértési és helyesírási verseny országos döntőjében a 7. helyen végzett. Felkészülését édesanyja, Holló Katalin és Molnár Józsefné szaktanár segítette. Gratulálunk kiemelkedő eredményéhez.


2009. március 14-én iskolánk megnyitotta kapuit az ovisok előtt.

Megyei diákolimpiai döntőn vettek részt március 10-én Pakson a röplada leány csapat tagjai. Gratulálunk az ezüst éremhez. Köszönjük Gulyás Péter edző lelkiismeretes munkáját. A csapat tagjai: Schmierer Enikő, Wild Vanda, Lengyel Kinga, Böcskei Krisztina, Barcza Zita, Szeri Veronika, Bartha Gréta, Boróczki Annamária, Juhász Alexandra képek


Március 7-én a pécsi regionális Curie kémia versenyen sikeresen szereplet Juhász Iván 8. évfolyamos tanulónk. A 7. hely meszerzése kitartó munkával, tanári támogatással vezetett sikerre. Gratulálunk az elért eredményhez és köszönetünket fejezzük ki Miszler Melinda felkészítő nevelőnek.


Iskolánk március 14-én, szombaton nyitja ki az ovis szülőknek és leendő első osztályos tanulóknak kapuit. A program célja, hogy betekintést adjunk az iskolaválasztóknak az intézményben folyó oktatásról, nevelésről. A vendégek megismerhetik az iskola specialitásait, a leendő elsős tanító nénik óráit látogathatják, valamint gazdag játékos gyermekprogramon vehetnek részt.
 


A márciusi forradalom és szabadságharc emlékére készítetett ünnepi műsort adják elő iskolánk 5. évfolyamos tanulói a Vörösmarty Iskola diákjainak, nevelőinek a városi művelődési házban március 12-én 8 órakor. A vendégelőadásra szeretettel várják a szülőket és érdeklődőket is.


Március 13-án reggel 8 órakor közösen ünnepeljük iskolánk aulájában a forradalom és szabadságharc évfordulóját. Szeretettel várjuk a szülőket, érdeklődőket.


Március 6-án Kozári Bálint, a Széchenyi István Általános Iskola 6. osztályos tanulója a Zrínyi Ilona matematika verseny megyei fordulójának eredményhirdetésén a második helyért járó jutalmat vehette át. A versenyző számára az a meghívás jelentette a legnagyobb elismerést, mellyel jogot szerzett az országos döntő feladatainak megoldására. Kimagasló eredményéhez és ez évi sikereihez Bakonyi Ilona tanárnő, Bálint szülei és tehetsége mellett kitartó szorgalma is segítette. További sikereket kívánunk az ország legjobbjai között is.

 
Március 10-11-én, kedden-szerdán várja a Széchenyi István Általános Iskola az érdeklődő szülőket nyílt napjára. A szülők, mint minden évben betekintést nyerhetnek gyermekeik tanóráiba, megtapasztalhatják az iskolában folyó oktatást. Az érdeklődő szülők részesei lehetnek - ha csak néhány órára is - gyermekeik sikereinek, az osztályközösségek életének.


Újvári Bors Benedek a város-városkörnyéki Mátyás mesemondó versenyen 3. helyzést ért el. Felkészítő tanára édesanyja, és Miszlerné Szoták Mária tanító.
 


2009. február 14. Országos Úszó Diák Olimpia BONI 4×50 m Lány váltó: 1. helyezett: Horváth Csenge, Fenyvesi Fanny, Csólig Nóra, Jónás Viktória.
3. helyezett: Szemcsuk Krisztián, Fazekas Viktor, Horeczky Ákos, Horák Benjámin


2009. február 12. 15 alsós kisdiák mérte össze szép kiejtését a Mátyás mesemondó verseny iskolai fordulóján. A városi versenyen iskolánkat képviselik: Újvári Bors Benedek, Szőts Rita, Pusztai Eszter, Páli Antónia.


2009. február 11. Az Apáczai Kiadó tankönyvkiállítással és digitális tananyagok bemutatásával segítette a tankönyvrendelést.


2009. február 7. Országos Úszó Diák Olimpiai döntő 4× 50 méteres gyorsúszás 7. helyzetett csapat tagjai: Szombath Valentin, Gergely Bence


2009. január 30. A BONI nevelőtestülete és közalkalmazotti tagsága elfogadta a BONI intézményi minőség irányitási programját.


2009. január 30. A BONI közalkalmazottai közalkalmazotti tanács választást tartottak. Bakonyi Ilona kolleganőnk lett a tagja az igazgató tanácsnak.
Tisztségéhez gratulálunk, sikeres eredményes munkát kívánunk.


2009. január 20. 27-én Csapatépítő tréninget tartott a 8. osztályos tanulóknak Kreiner József. Az osztályok kéréssel fordultak az előadóhoz és igazgatóhoz, hogy a 3 napos tréning feltételeit biztosítsák, a segítség megvalósulását.


2009. január 14. Széchenyis sikerek a Kenguru angol versenyen 2. helyezést ért el Holló Noémi, 7. hely Kocsis Flóra, Kalamár Laura.


2009. január 10. A Városi Művelődési Ház szervezésében került sor a Wass Albert rajzpályázat eredményhirdetésére és díjátadó ünnepségére. Könyvjutalomban részesült tanulóink:
Nagy Andor 2. évf, Schuller Angéla, Jauch Melinda, Frei Réka 5. évf, Bíró Brigitta 6. évf., Pető Csilla 7. évf., Szlobodics Tímea 8. évfolyamos tanulóink. Felkészítő tanáraik: Vercse Adél, Kertész Jánosné
 


2009. január 9. Lotz János helyesíró és szövegértési versenyen vettek részt iskolánk tanulói Holló Noémi 7. évfolyamos tanuló megyei 3. helyezést ért el. Felkészítését segítette Holló Katalin és Molnár Józsefné


2008. december 20-án rövidített órákkal tanítunk. A karácsonyi ünnepélyt alsó tagozaton a 4.g osztály a felső tagozaton a 6.f osztály adja elő. Az ünnepségek 10.45-kor és 11.30-kor kezdődnek. Az érdeklődő szülőket szeretettel várjuk.

A tanítás szerdai órarend szerint folyik.

A buszok 13.45-kor a szokott helyről indulnak.


Tisztelt Szülők, támogatóink!
Megoldatlan iskolánkban, hogy a szakkörökre, foglalkozásra váró gyerekek kulturált környezetben, egymással szemben, felnőttek felügyelete alatt beszélgessenek, egymásra figyeljenek. Várjuk azoknak a jelentkezését, akik lecserélt (használt, de még ízléses állapotban lévő) ülőgarnitúrájukat fel tudják ajánlani számunkra. Beszélgető sarkokat szeretnénk kialakítani aulánk részben zárt részeiben.
Felajánlásukat az iskolavezetés felé a 74/451-933 telefonszámon tehetik meg.


2008. december 9-én iskolánkban zajlott az Úszó Diákolimpia városkörnyéki fordulója.


November 28-án iskolánk 2 pedagógusa és 14 tanulója sikeres ECDL vizsgát tett prezentációból.
Gratulálunk nekik: Hámori Katalin, Molnár Józsefné, Batta Georgina, Bősze Martin, Hangya Péter, Horváth Mónika, Kaiser Tamás, Kajári Anikó, Kajtár Réka, Kocsis Szonja, Kovács Nikolett, Mislyenác Adrienn, Páli Alex, Szeri Veronika, Sztancs Xénia, Wild Vanda


Mikulás Túra december 6-án szombaton.


Pintér Aranka közoktatási szakértő, iskolai könyvtári szakfelügyelő vizsgálta könyvtárunk dokumentumrendszerét és működését.
A részletes szakértői véleményből könyvtárosunk,
Genslerné György Gyöngyi munkájára vonatkozó rész:
"A személyes találkozáson tapasztaltak alapján szakmai felkészültsége kiváló, szakterületén naprakészen tájékozott, ismeri a könyvtári fejlesztési terveket: munkaterveiben, fejlesztési elképzeléseiben felhasználja. Könyvtárpedagógiai munkáját szakszerűen végzi,
munkáját dokumentálja is." Köszönjük könyvtárosunk lelkiismeretes, szakszerű munkáját.


Tisztelt Szülők!
1-7. osztályos diákjainknak kiosztottuk a 2009/2010. tanévre szóló tanulói tankönyvtámogatás igénylő lapját.
Kérjük, hogy a nyomtatványt abban az esetben is szíveskedjenek az osztályfőnöknek vagy az iskola könyvtárosának november 15-ig visszaküldeni, ha nem jogosultak az ingyenes tankönyvellátásra.


"Megyei Tálentum" díjat vett át iskolánk német tantárgyi országos versenyeredményéért
Barabás Dominik, a 2008.11.4-i szekszárdi díjátadó ünnepségen.
Felkészítő tanára Dr. Fábián Zoltánné.


Meghívó
Szeretettel várjuk a szülőket, támogatókat, kollégákat november 22-én 20 órakor a Szülők, nevelők báljára. Belépő- és támogató jegyek iskolánk könyvtárában vásárolhatók.
A bál bevételéből a „Széchenyi István Általános Iskola Tanulóiért Egyesület” támogatja a táboroztatást, versenydíjakat, év végi jutalmazást.

 

Német nemzetiségi hét iskolánkban:
- november 5-én szerdán lampionkészítés és daltanulás
- november 10-én hétfőn mézeskalács sütés
- november 11-én kedden
- 14.00 szépkiejtési verseny a könyvtárban
- 16.30 német táncház Köhler Ilonka vezetésével
- 17.00 lampionos felvonulás az iskola körül
- november 13-án kirándulás Mecseknádasdra a tájházba


2008. 11-én (kedd) nyelvi kavalkád
Izgalmas készülődés és színes programok előzik meg hagyományos programunkat, a nyelvi kavalkádot.
Várjuk a diákokat, szülőket, érdeklődőket!


2008. november 12-án ( szerda) 9 és 11 órakor Iskolánk alsó és felső tagozatos tanulói a
"Csodák Palotája érdekes kísérletei " című programon vehetnek részt tornatermünkben Bakonyi Ilona tanárnő szervezésének köszönhetően.
 


November 3-án 17.00-tól fogadó óra.


Iskolánk október 22-én emlékezett meg az 1956. október 23-a eseményeire.
A műsort a Vörösmarty Iskola diákjai szolgáltatták. Köszönjük nekik a színvonalas műsort és köszönjük a felkészítő tanároknak is :
Horváthné Bék Máriának, Csehák Jánosnak és Huszka Istvánnak.
A műsoron készült fényképek itt tekinthetők meg.


A fotógalériában megtekinthetők a Széchenyi-napi fényképek.


2008. október 17-én 14.00-16.30-ig iskolánkban továbbtanulási nap lesz.
Bővebb információ és részletek itt.


Október 13-án, hérfőn, 17.15-kor rendkívüli prevenciós szülői értekezlet, a 7., 8. osztályos tanulók szüleinek.
Téma:
-- Gyermekeink viselkedése
-- Gyermekeink életmódja, egészsége
-- Szenvedélybetegségek.
Helyszín: Biológiai előadó
Előadó: Kreiner József - rendőr alezredes
MEGJELENÉSÉRE FELTÉTLEN SZÁMÍTUNK!!!


Október 13-án, hétfőn főigazgatói szünet. Nincs tanítás.


Október 10-én az elmaradt Széchenyi-napi kirándulást megtartjuk.


2008. október 2-án iskolánkban zajlott a Tolna Megyei Környezetvédelmi Vetélkedő I. fordulója. A csapatverseny első helyét iskolánk versenyzői nyerték el az alsó és felső tagozatos kategóriában is.
A képek a galériában megtekinthetők.
 


2008. október 6. 17.00 fogadóóra


Iskolánk és a Völgység Iskolaszövetség 2008. október 17-én 14 órától tartja hagyományos Továbbtanulási Napját, amelyen bemutatkozik a megye szinte valamennyi középiskolája, a Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Bonyhádi Kirendeltsége és a Foglalkoztatási Információs Tanácsadója.
Célunk az, hogy segítséget nyújtsunk az érdeklődő általános iskolásoknak pályaválasztásukban. Szeretettel várjuk a 6.-os, 7.-es, 8.-os tanulókat, szüleiket és a kísérő pedagógusokat.


A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium pályaválasztási szülői értekezletet tart. 2008. okt. 3-án 16.00-kor a bonyhádi szülőknek, okt. 4-én 9.00-kor a vidéki szülőknek.


Szakköröket szerveznek 6. osztályosoknak matematikából és német nyelvből; 7. osztályosoknak matematikából; 8. osztályosoknak matematikából, német nyelvből, angol nyelvből, humán szakkör, természettudományos szakkört.
Matematika és humán szakkör első foglalkozása okt. 4. 9.00.
Német és természettudományos szakkör: okt.11 9.00
Angol szakkör nov. 15. 9.00.


Intézményünk sikeres pályázatot nyújtott be a dolgozók munkájának elismerésére. Szeretnénk nyilvánosan megköszönni a minőségfejlesztő csoport munkáját és az elkötelezettek támogatását. A fejlesztés következménye, hogy a jól megfelelt minősítés kiváló minősítésre változott a 2008. évben.
Név szerint is szeretnénk megemlíteni a kiérdemelt elismerésre hivatott Kollégákat:
1. Adorján Gyöngyi, akinek támogatásával kiépült értékelési rendszerünk
2. A minőségfejlesztési csoport tagjai: Genslerné György Gyöngyi, Sántha Tiborné és Szőts Béláné.
3. Az elkötelezett vezetés tagjait, úgy gondolom minden minőségfejlesztő munkában aktívan,
példamutatóan vesznek rész.


Pénteken elmarad a kirándulás a rossz idő miatt.
Az ünnepséget 8.00 órakor megtartjuk, majd tanítással folytatjuk tovább a napot, napközi is 4 óráig lesz, az iskolabuszok rendes időben indulnak.
A kirándulást csak elnapoljuk addig, amíg nem lesz egyértelműen jó, kirándulós, túrázós időjárás.


A BONI Széchenyi István Általános Iskolája szeretettel várja az iskola névadójának tiszteletére rendezett hagyományos ünnepségére.

 

2008. szeptember 19. péntek 8.00 óra
Program:
8.00 Megemlékezés
Ünnepi beszédet mond: Steiner Krisztián főigazgató
8.10 A Széchenyi díj átadása
Gratulálunk a Széchenyi díjas tanulónknak, aki a 2007/2008-as tanévben Simon Brigitta.
8.30 Fogadás
"Csillagtúra Váraljára"
Az ünnepi műsort hagyományos programunk, a "Csillagtúra" követi.
Találkozunk a váraljai parkerdőben!


2008. szeptember 17-19-ig iskolánk 5.évfolyamos tanulói erdei iskolában a Honfoglalás projekt keretében ismerkednek a kor hagyományaival, történelmi eseményeivel, művészetével. A gazdag program és kellemes együttlét hozzájárul, hogy a felső évfolyamra lépő osztályok összekovácsolódjanak, jó kapcsolatot alakítsanak ki új osztályfőnökükkel.
Kísérő nevelők: Deliné Nagy Erika, Holló Katalin, Nagyné Friedrich Valéria, Márton Antal,
Somogyi Jánosné


A tanévnyitó ünnepély ideje rendhagyó módon szeptember 1-jén 8 órakor lesz az iskola udvarán. A megjelenés ünnepi öltözetben ( sötét nadrág vagy szoknya és fehér blúz vagy ing ) történjen!
Az ünnepély kb. 30 perces lesz és lehetőséget biztosítunk az ünnepség utáni átöltözésre.

Az első osztályosok szülei az ünnepély után felmehetnek az osztályterembe és segíthetnek az átöltözésnél. Az osztálytanítók ott ismertetik a nap programját.
3. Szeptember elseje az első tanítási nap is. 8.55 perctől kezdődnek a tanítási órák.
Először 2 osztályfőnöki óra, majd órarend szerinti tanítás lesz. Az osztályfőnöki órán kapják meg a tanulók az órarendeket. (Bár a tanulók csak ekkor ismerik meg az órarendet, erre a napra mégsem kell a teljes könyv- és füzetcsomagot elhozni.)
Alsó tagozat esetében a magyar és matematika felszerelés, felsősök esetében egy jegyzetelős füzet, elsősöknek írólap, tolltartó és színes ceruzák kellenek. 4. Ezen a napon - az előzetes szülői igénylés alapján – a napközis ellátás és étkezés is biztosított. 5. Szeptember 1-jén az első és második évfolyamos osztályokban szülői értekezlet lesz 16.30-kor.


2008. szeptember 1. 16.30
Szülői értekezletek lesznek az első és ötödik évfolyamos osztályokban. Minden szülőt szeretettel várunk!


Ugye már Te is nagyon vártad!
Jó hangulatú, sikeres tanévet kívánunk minden kedves tanítványunknak, dolgozónknak!
Iskolavezetés


2008. augusztus 25-29. Tankönyv árusítás

2008. szeptember 1.
Rendkívüli időpontban hétfőn első órában lesz a tanévnyitó 8 órakor.


2008. augusztus 25. hétfő
Javító vizsga: 8-12 óráig a kiértesített tanulóknak.


2008. augusztus 22. péntek
Iskolánk dolgozóinak alakuló értekezlete a bonyhádi Művelődési ház színház termében 8.00 órakor.
Ezt követően 10 órakor folytatjuk tanévnyitó tanácskozásunkat iskolánkban.

 

2018. augusztus 16.
  • A mai napon nincs esemény.

eseménynaptár Eseménynaptár

<
>
2018 augusztus
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Tanévnyitó piknik és ünnepély
2018. augusztus 31. (péntek)
Tanévnyitó értekezlet
2018. augusztus 30. (csütörtök)
Javító vizsga
2018. augusztus 28. (kedd)
Alakuló értekezlet 9 órakor
2018. augusztus 21. (kedd)
A tehetségről mindenkinek

Iskolai projekt