Etika vagy hit- és erkölcstan

A nemzeti köznevelési törvény alapján a szülők nyilatkozhatnak arról, hogy kötelező tanórai foglalkozásként gyermekük számára az iskola által szervezett etika oktatást, vagy valamelyik egyház által szervezett  hit-és erkölcstan oktatást választanak.  Amennyiben a szülő nem tesz nyilatkozatot, akkor az iskola a tanuló számára az etika tantárgy oktatását szervezi meg. Az iskola minden év május 20-ig összesíti az új tanulók szüleitől kapott nyilatkozatokat, amely a következő tanévre vonatkozik.  A már iskolánkba járó tanulók szüleinek szintén eddig az időpontig van lehetőségük arra, hogy újabb nyilatkozat formájában megváltoztassák korábbi nyilatkozatukat.
Amennyiben az ide járó tanulók szülei a fenti határidőig nem tesznek nyilatkozatot, úgy számukra a korábbi nyilatkozatban feltüntetett választás szerint szervezzük meg az etika vagy hit-és erkölcstan oktatást.

A választást követően a tantárgy tanulása kötelező és értékelésre kerül a pedagógiai program szerint: kiválóan- , jól-, megfelelően teljesített, nem felelt meg.

Az iskola az egyházakkal a beérkezett létszámadatok alapján egyeztet, a tanulócsoportokat a szülők kérésének megfelelően szervezi,  így a fenti határidőig beérkezett nyilatkozatokon tanév közben változtatni nem lehet.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Etika: a tantárgyat iskolánk pedagógusai tanítják.

Hit- és erkölcstan oktatását szervező egyházak és képviselőik elérhetősége:

Római Katolikus Egyház Wigand István Bonyhád, Széchenyi tér 11. Telefon: 74/457-519
Magyarországi Református Egyház Gál Alfréd Károly Váralja, Kossuth 141. Telefon: 74/458-203
Magyarországi Evangélikus Egyház Aradi András Bonyhád, Dózsa György u. 67. Telefon: 20/824-3574
Magyarországi Evangélikus Egyház Barcsik Zoltán Bonyhád, Dózsa György u. 67. Telefon: 20/824-9270

 

Letölthető nyilatkozat