Jelenlegi tanítási hét: „B”

Uszoda

A 2014-ben negyedszázadossá váló Tanuszodánk gyerekek ezreinek tette lehetővé az elmúlt időszakban, hogy kellő vízbiztonságot szerezzenek, és több úszásnemben tanuljanak meg úszni. Mindezek elérése nem volt könnyű sem az úszást oktató kollegáknak, sem a diákoknak, hiszen jó néhány olyan Búvár Kund is volt, akiknél már azt is sikerként könyvelhettük el az első hetekben, ha önállóan meg merték közelíteni a medencét, vagy nem bújtak el „véletlenül” egy öltözőszekrényben.
Hisszük, hogy a nyitást követő néhány év elteltével, jóformán nem volt olyan 14-15 éves fiatal, aki ne lett volna képes legalább 25 méter leúszására gyors- hát- vagy mellúszásban. Hisszük azt is, hogy ezek az úszás órák hozzájárultak ahhoz, hogy - a hely jellegéből adódóan -, képesek lettek nagyobb fegyelemmel tanulni és dolgozni. És hisszük még a legfontosabbat is, azt, hogy egészségesebbekké, fejlettebb immunrendszerrel rendelkezőkké, edzettebbekké és a céljaikhoz vezető utakat céltudatosan letudni akarókká lettek.

Az iskolai úszásoktatás mellett a kiemelkedők számára adott volt a lehetőség, hogy további erőfeszítésekkel, sok-sok edzésórával, sok száz, sok ezer kilométer leúszásával eljussanak a maguk számára kijelölt csúcsra, városi, megyei, országos bajnokságokat nyerjenek, ranglistavezetők legyenek, dobogóra kerülhessenek, vagy csak egyszerűen élvezzék azt, hogy hihetetlen dolgokat tudnak megtenni abban a csodálatos közegben, amit egyszerűen csak víznek, strandnak, Balcsinak vagy tengernek nevezünk.
Az elért eredményeket természetesen megtekinthetik iskolánk honlapján.

Nagyon örülünk annak, hogy hozzájárulhattunk ahhoz, hogy sok gondot levettünk a szülők válláról egy strandolás, vizes nyaralás alkalmából, hiszen viszonylag nyugodtabban érezhették magukat abban a tudatban, hogy a kis lurkó már tutira képes arra, hogy valamiképpen kievickéljen a partra.

Uszodánk – a lehetőségeihez képest -, mindezek mellett igyekezett és igyekszik kiszolgálni minden olyan igényt, melyekkel a város és városkörnyék lakói felkeresnek minket. Több városkörnyéki általános iskolának, a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumnak, iskolán kívüli sportegyesületeknek biztosítunk helyet, járulunk hozzá az egészségesebb élethez.
Az előzetes tervek szerint, a tanuszoda 2012. augusztus 31-én a nyári felújítást követően ismételten kinyitott a diákság és városunk lakói számára. A nyár folyamán teljes felújításon esett át az 1989-es megnyitása óta jelentősen elhasználódott medencetér. Teljesen új burkolatot kapott a medence és a körülötte lévő terület, valamint vidám színekkel kevert csempék kerültek a falra és az oszlopokra.  Megújultak a radiátorok előtti elemek, kicserélték az összes régi ablakot, a bejárati ajtót és egy új, vészkijárattal kombinált üvegfal épült a fogadóhelyiség és az uszodatér közé. Különleges, nagyméretű fényképek kerültek a falakra, melyek nagy része a vízzel és az úszással kapcsolatos.

A beázó tető is újra lett szigetelve, így egy szinte teljesen új létesítményt adott át ezen a napon Potápi Árpád János Polgármester úr.

A hivatalos átadást megelőzően a katolikus, az evangélikus, a református és a baptista egyház képviselői kértek áldást az épületre.

Ezt követően, az uszodát teljesen megtöltő érdeklődők a Flamingó Pécsi Szinkronúszó Egyesület színvonalas műsorát láthatták.

A későbbiek során újabb képekkel mutatjuk be a hamarosan átadásra kerülő, a szaunát kiegészítő merülő medencét.

Tudjuk, hogy a háztartásokban szükség van minden forintra, de reméljük, hogy mindazon Kedves Vendégeink, kik valami okból kifolyólag elhagytak minket, újra eljönnek, visszatérnek hozzánk, új vendégek is megtisztelnek minket,  s havonta  több reggelt, délutánt vagy estét úszással, szaunázással töltenek, elsősorban saját egészségük érdekében!

2013.03.01-től az uszoda működtetése a BONYCOM Kft-hez került. Egy úszómester maradt a tankerület alkalmazásában, a többi dolgozónak a kft. lettt a munkáltatója. Hajdu Sándor uszodavezető az uszodát fennállása óta balesetmentesen vezette, köszönjük munkáját!

Megkérjük kedves volt bérlőinket, uszidahasználóinkat, keressék bizalommal az uszoda új működtetőjét és annak vezetőjét ifj. Bölcsföldi Árpádot bizalommal!

A tanuszoda üzemeltetésével kapcsolatos információk : > : > : >

2018. február 19.
  • Színház 2. évfolyam

eseménynaptár Eseménynaptár

<
>
2018 február
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
EU projekt 4. évf.
2018. február 28. (szerda)
EU projekt 4. évf.
2018. február 27. (kedd)
EU projekt 4. évf.
2018. február 26. (hétfő)
Színház látogatás 5. évf.
2018. február 22. (csütörtök)
Bázisintézményi pr. IKT-s Jó gyakorlat
2018. február 21. (szerda)
Színház 2. évfolyam
2018. február 19. (hétfő)
Alsós farsang 15 órakor
2018. február 17. (szombat)
Felsős farsang 17 órakor
2018. február 16. (péntek)
3. 6. évf. szülői értekezletek
2018. február 8. (csütörtök)
2. 4. 7. évf. szülői értekezletek
2018. február 7. (szerda)
1. 8. 5. évf. szülői értekezletek
2018. február 6. (kedd)
Félévi értekezlet, a gyerekek fél kettőkor mennek haza
2018. február 5. (hétfő)
Koszorúcska 17 óra
2018. február 2. (péntek)
A tehetségről mindenkinek

Iskolai projekt