Uszoda

A 2014-ben negyedszázadossá váló Tanuszodánk gyerekek ezreinek tette lehetővé az elmúlt időszakban, hogy kellő vízbiztonságot szerezzenek, és több úszásnemben tanuljanak meg úszni. Mindezek elérése nem volt könnyű sem az úszást oktató kollegáknak, sem a diákoknak, hiszen jó néhány olyan Búvár Kund is volt, akiknél már azt is sikerként könyvelhettük el az első hetekben, ha önállóan meg merték közelíteni a medencét, vagy nem bújtak el „véletlenül” egy öltözőszekrényben.
Hisszük, hogy a nyitást követő néhány év elteltével, jóformán nem volt olyan 14-15 éves fiatal, aki ne lett volna képes legalább 25 méter leúszására gyors- hát- vagy mellúszásban. Hisszük azt is, hogy ezek az úszás órák hozzájárultak ahhoz, hogy – a hely jellegéből adódóan -, képesek lettek nagyobb fegyelemmel tanulni és dolgozni. És hisszük még a legfontosabbat is, azt, hogy egészségesebbekké, fejlettebb immunrendszerrel rendelkezőkké, edzettebbekké és a céljaikhoz vezető utakat céltudatosan letudni akarókká lettek.

Az iskolai úszásoktatás mellett a kiemelkedők számára adott volt a lehetőség, hogy további erőfeszítésekkel, sok-sok edzésórával, sok száz, sok ezer kilométer leúszásával eljussanak a maguk számára kijelölt csúcsra, városi, megyei, országos bajnokságokat nyerjenek, ranglistavezetők legyenek, dobogóra kerülhessenek, vagy csak egyszerűen élvezzék azt, hogy hihetetlen dolgokat tudnak megtenni abban a csodálatos közegben, amit egyszerűen csak víznek, strandnak, Balcsinak vagy tengernek nevezünk.
Az elért eredményeket természetesen megtekinthetik iskolánk honlapján.

Nagyon örülünk annak, hogy hozzájárulhattunk ahhoz, hogy sok gondot levettünk a szülők válláról egy strandolás, vizes nyaralás alkalmából, hiszen viszonylag nyugodtabban érezhették magukat abban a tudatban, hogy a kis lurkó már tutira képes arra, hogy valamiképpen kievickéljen a partra.

Uszodánk – a lehetőségeihez képest -, mindezek mellett igyekezett és igyekszik kiszolgálni minden olyan igényt, melyekkel a város és városkörnyék lakói felkeresnek minket. Több városkörnyéki általános iskolának, a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumnak, iskolán kívüli sportegyesületeknek biztosítunk helyet, járulunk hozzá az egészségesebb élethez.
Az előzetes tervek szerint, a tanuszoda 2012. augusztus 31-én a nyári felújítást követően ismételten kinyitott a diákság és városunk lakói számára. A nyár folyamán teljes felújításon esett át az 1989-es megnyitása óta jelentősen elhasználódott medencetér. Teljesen új burkolatot kapott a medence és a körülötte lévő terület, valamint vidám színekkel kevert csempék kerültek a falra és az oszlopokra.  Megújultak a radiátorok előtti elemek, kicserélték az összes régi ablakot, a bejárati ajtót és egy új, vészkijárattal kombinált üvegfal épült a fogadóhelyiség és az uszodatér közé. Különleges, nagyméretű fényképek kerültek a falakra, melyek nagy része a vízzel és az úszással kapcsolatos.

A beázó tető is újra lett szigetelve, így egy szinte teljesen új létesítményt adott át ezen a napon Potápi Árpád János Polgármester úr.

A hivatalos átadást megelőzően a katolikus, az evangélikus, a református és a baptista egyház képviselői kértek áldást az épületre.

Ezt követően, az uszodát teljesen megtöltő érdeklődők a Flamingó Pécsi Szinkronúszó Egyesület színvonalas műsorát láthatták.

A későbbiek során újabb képekkel mutatjuk be a hamarosan átadásra kerülő, a szaunát kiegészítő merülő medencét.

Tudjuk, hogy a háztartásokban szükség van minden forintra, de reméljük, hogy mindazon Kedves Vendégeink, kik valami okból kifolyólag elhagytak minket, újra eljönnek, visszatérnek hozzánk, új vendégek is megtisztelnek minket,  s havonta  több reggelt, délutánt vagy estét úszással, szaunázással töltenek, elsősorban saját egészségük érdekében!

2013.03.01-től az uszoda működtetése a BONYCOM Kft-hez került. Egy úszómester maradt a tankerület alkalmazásában, a többi dolgozónak a kft. lettt a munkáltatója. Hajdu Sándor uszodavezető az uszodát fennállása óta balesetmentesen vezette, köszönjük munkáját!

A tanuszoda üzemeltetésével kapcsolatos információk

Bonyhád Városi Tanuszoda Facebook oldala